torstai 9. helmikuuta 2012

Etelä Afrikka, Kapkaupunki marraskuu 2011Onpahan ollut pitkä tauko tässä kalareissujen päivityksissä, mutta asiaan. Käväistiin kaveriporukalla vaihteeksi vähän lämpimämmillä vesillä kalassa Two Ocean Sport Fishing Charters yrityksen vieraana Kapkaupungissa. Meillä oli varattuna kolme kalastuspäivää ja saaliiksi yritimme saada keltaevätonnikaloja.


Ensimmäisenä päivänä Atlantti näytti voimansa ja 2/6 kaverista tuli merisairaaksi ja lisäksi munat menivät pataan.

Toisena päivänä merelle lähtijöitä oli enää neljä, joten tilaa veneessä oli mukavammin ja kelikin oli huomattavasti parempi. Kaverini kepitti ensin n. 60 kg keltaevätonnikalan ja seurasin ja kuvasin vierestä hikistä hommaa. Omalla vapavuorolla kävi "tuuri" kun syöttiin iski aivan käsittämätön veturi. Minusta tuli matkustaja ja olin jo valmis luovuttamaan pelin kesken
n. 15-20 minuutin jälkeen. Samalla kun tämä kala oli kiskoa minua mereen, iski veneeseemme tuplatärppi ja kaveri pääsi väsyttelemään myös valtavaa kalaa. Kaveri väsytteli veneeseen n. 70 kg kalan n. 25-30 minuutissa. Oma piinani jatkui 40 minuuttia ja selkä ja reidet huusivat. Koittakaahan joskus mennä Särkänniemen viikinkilaivaan (matalalle reunalle) ja pitää vapaa kädessä, missä rimpuilee 87kg keltaevätonnikala. Väsytyksen jälkeen olin aivan lopussa, mutta fiiliset olivat aivan huipussaan!

Kolmantena päivänä meitä oli vesillä taas 5/6 kaveria ja saaliiksi valtava määrä haita, joista suurimmat n. 25 kg. Lisäksi yellowtaileja n. 15 kpl ja kaveri sai väsytellä yhden n. 40kg keltaevätonnikalan.

Neljättä kalastuspäivää ei pitänyt tulla, koska illalla oli lento takaisin kotimaahan. Mutta lähdimme vielä kavereideni isän kanssa, joka ei ollut vielä päässyt vapamieheksi yrittämään. Muut pojat menivät päiväksi shoppailemaan, eivätkä enää halunneet lähteä merelle. Meillä kävi aikamoinen tuuri. Osuimme paikkaan, josta saimme n. 12-15 kpl 50-80 kiloista keltaevätonnikalaa. Seppo jaksoi kiskoa ylös neljä, itse kolme. Oppaamme saivat väsytellä loput kalat, eivätkä he olisi millään halunneet lähteä paikasta, mutta oli pakko kun lennolle oli ehdittävä. Suosittelen!

Kesällä saan Etelä Afrikan kalakaverit vieraaksi suomeen ja yritän saada opastettua heille lohen Tenojoesta. Saas nähdä miten käy?

Ei kommentteja: